Zhongneng Lithium Technology (Jiaxing) Co., LTD

Wiadomości firmowe: Sukces ZNTECH w ekspansji na rynek europejski

marzec 01.2024

Drodzy Klienci i Partnerzy,

Jesteśmy podekscytowani możliwością podzielenia się ekscytującą wiadomością, że otrzymaliśmy ciepły list z podziękowaniami od europejskiego klienta. W liście wyrażamy wdzięczność za znaczące wsparcie firmy ZNTECH w realizacji jej projektu w ciągu ostatniego roku. W szczególności podkreśla naszą kluczową rolę w rychłej realizacji projektu magazynowania energii o mocy 21 MW/52.9 MWh w Holandii – który obecnie ma stać się drugim co do wielkości w kraju.

企业 微 信 截图 _17092543012592

1. Penetracja rynku europejskiego w dobie konkurencji branżowej

Chociaż w branży obserwuje się znaczny wzrost zainstalowanej mocy z roku na rok, wśród praktyków walczących o osiągnięcie zysku panuje odmienne nastroje w obliczu tak zwanej „ekstremalnej konkurencji wewnętrznej” w sektorze magazynowania energii w 2023 r. Dostrzegając potencjał, ZNTECH, wykorzystując swoją zagraniczną przewagę, kontynuuje penetrację rynku europejskiego. W obliczu rosnącego popytu na domowe magazyny i przechodzenia w stronę rynków front-end, firma ma dobrą pozycję, aby stać się kluczowym graczem. Prognozy wskazują na oczekiwaną instalację elektrochemicznych magazynów energii w Europie na lata 5.1/7.0 o mocy 2022/2023 GW, przy łącznej mocy blisko 40 GW do 2025 r., co oznacza CAGR na poziomie około +53.796% w latach 2021–2025.

2. Współpraca, w której wygrywają obie strony: realizacja drugiego co do wielkości projektu magazynowania w Holandii

W ciągu ostatniego roku ZNTECH aktywnie współpracował z europejskimi klientami, z sukcesem uruchamiając projekty magazynowania energii w takich krajach jak Holandia, Niemcy i Słowacja. Świadectwem owocnej współpracy jest nadchodzący projekt w Holandii, drugi co do wielkości w regionie o łącznej mocy 52.9 MWh. Dzięki szerokiej komunikacji i skutecznemu rozwiązywaniu problemów nasz zespół odegrał kluczową rolę w przyspieszeniu procesu budowy. Patrząc w przyszłość, ZNTECH planuje współpracę z partnerami strategicznymi w Europie, jeszcze bardziej przyspieszając penetrację rynku europejskiego i realizując więcej projektów magazynowania energii w różnych regionach.

企业 微 信 截图 _17092542908149

企业 微 信 截图 _1709254286502

3. Zielony rozwój: usprawnianie zastosowań komercyjnych w celu bardziej wydajnego magazynowania energii

W okresie przejściowym otrzymaliśmy już czwarty list z podziękowaniami. Poprzednie listy pochodziły od klientów z Ameryki Południowej, rynków krajowych oraz regionu Azji i Pacyfiku. Każdy list służy jako potwierdzenie i zachęta, podsycając nasze dążenie do doskonałości. Jak wspomniano w liście, z niecierpliwością czekamy na rok 2024, kontynuując stałą współpracę, wykorzystując niezachwiane wsparcie ZNTECH w celu skutecznej komercjalizacji zastosowań magazynowania energii na rynku europejskim.

ZNTECH pozostaje zaangażowany w swoją misję polegającą na zwiększaniu wydajności aplikacji do magazynowania energii, mając na celu tworzenie wartości poprzez wysokiej jakości usługi i zdobywanie zaufania dzięki profesjonalnym możliwościom. Z niecierpliwością oczekujemy współpracy z większą liczbą partnerów branżowych, aby przyczynić się do rozwoju zielonej energii, niestrudzenie pracując nad naszą wizją „Innowacyjnych zastosowań magazynowania energii, wspólnie tworząc zieloną przyszłość”.

Aby uzyskać więcej aktualizacji na temat ZNTECH, odwiedź naszą oficjalną stronę internetową.

Dziękujemy za nieustające wsparcie.